
Rozłożyć gęsto owoce i piec ok. 45 min. Z mleka, cukru i i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny/ masła.
Wyłożyć na ostudzone ciasto. rozpuścić składniki polewy, oblać nią ciasto.
Wyłożyć na ostudzone ciasto. rozpuścić składniki polewy, oblać nią ciasto.
ciasto:
kostka masła
6 jajek
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru pudru
cukier waniliowy
olejek rumowy
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce z kompotu lub świeże
kostka masła
1/2 l mleka
1/2 szkl. cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
cukier waniliowy
polewa:
1/2 kostki masła
1 szkl. cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżki wody
Przepisy ciast
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz